Mastodon - Emperor of Sand

mastodon180218Nije lako biti originalan. Ili čovjek to ima u sebi ili nema. Ne može se napraviti originalnost. Mastodon kada su se pojavili, bili su nešto novo, nešto iščašeno i interesantno. Vremenom su rafinisali svoju muziku i napravili par albuma koji ponosno stoje u istoriji metala. A onda dođe momenat kada originalnost i kvalitet počnu da posustaju. Pazite, ovdje moram da razdvojim originalnost od umješnosti, od sposobnosti da se napravi kvalitetna pjesma i da se napravi unikatna pjesma koja štrči od ostatka scene. Mastodon nesumljivo znaju da naprave dobru pjesmu i dobar album, a "Emperor of Sand" je dokaz tome. Tu nema nikakve diskusije. Ono što su fanovi primjetili i sa čime se djelimično slažem je ponavljanje formule.

Emily Rose - The Bahanacius

emily080218Malo po malo, Crnogorska muzička underground scena raste. Emily Rose nije bend od juče, ali sam uvjeren da je malo vas čulo za njih. Da li ste čuli za Desert Stoner Rock, i to instrumentalni? To vam je to. Jednostavno, bez mnogo okolišanja. Hoću reći da je moje pojašnjenje pravca jednostavno, nikako i muzika benda. Ona je već nešto što čovjek treba da obrati dužnu pažnju. Instrumentalne pjesme, sa dosta soliranja, za taj pravac karakteristične eterične i sporije atmosfere, ali zahvaljujući instrumentalistima, vrlo i interesantne, a plus tome je da ne traju po po ure kao što su stondirani hipici nekada radili.

Cane Hill - Too Far Gone

canehill040218Cane Hill bi trebalo da budu poznatiji nego što jesu. Za nas koji ih pratimo od starta kvalitet njihvog novog materijala sigurno nije iznenađenje. ’Too Far Gone’ jedno od boljih modernih metal izdanja koje može da ostane nezapaženo samo zato jer je u pitanju bend koji se još uvek nije dovoljno afirmisao.

Machine Head - Catharsis

machinehead290118Posle dva manje uspešna albuma, sa devetim u svojoj diskografiji, američki metalci Machine Head pokušavaju nešto drugačije. Promena je ovog puta značila i rizik. Udovoljiti svim fanovima jednostavno nije moguće. ’Catharsis’ nas vraća u njihov period kada su bili komercijalno najuspešniji i trudili se da budu nu metal bend.

Fall Out Boy - Mania

fob240118Fall Out Boy se vraćaju sedmim albumom nazvanim 'Mania'. Ovo izdanje, na koje se čekalo duže nego planirano, jer bend nije bio zadovoljan onim što su snimili, je prekretnica u njihovoj karijeri. Oni definitivno više nisu pop punk bend već nešto kao moderni alternativni pop ili electro rock ili...

Tonight Alive - Underworld

underworld140118Tonight Alive posle komercijalnijeg pokušaja sa ’Limitless’ vraćaju se gitarskom zvuku. Sada, stariji i zreliji snimili su album kojim dostižu vrhunac svoje dosadašnje karijere. ’Underworld’ je sve ono što volimo kod Tonight Alive ali sa mnogo više smisla. Od pop-punk benda inspirisanog Paramore-om dosegli su do statusa kada suvereno stoje iza svoje muzike i postaju inspiracija nekim novim klincima.

 

"Muzika izražava ono što se ne može reći, a o čemu je nemoguće ćutati".
Viktor Igo

The Bad Plus
cache/resized/8c1d17f1494eae7a23f52d9a82569169.jpg
cache/resized/507e063f8656f111232fa8f964267a86.jpg
cache/resized/e26010f4bbb2da0b30619a4f9f81bdd7.jpg
cache/resized/bbdcd05997565675bd4de987abbb5070.jpg
cache/resized/ca3c7878db5580191e3462830eb5d1cc.jpg

ALBUM STREAM

The Bad Plus

The Bad Plus je jazz trio iz Minneapolisa, Minnesotw, koji čine basista Reid Anderson, pijanista Orrin Evans i bubnjar Dave King. Osnovani su 1989. godine i do sada objavili šest studijskih albuma. Never Stop II je njihovo sedmo izdanje.

Uživajte!!!

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…