Nick Cave & the Bad Seeds - Boatman's Call

nickcavevideo250317Trećeg marta 1997. objavljen je jedan od najboljih albuma Nick Cave & the Bad Seedsa - Boatmans Call.

Pink Floyd - The Piper At The Gates Of Dawn

The Piper at the Gates of DawnPink Floyd
Piper at the Gates of Dawn


Sabijam ove redove na dan 6. avgusta 2014. godine, i ovo napominjem kako bih bliže odredio da je na jučerašnji dan, dakle 5. avgusta davne 1967. godine javnosti dat na konzumiranje prvi studijski album britanskog benda Pink Floyd, kršten kao The Piper at the Gates of Dawn.

Sex Pistols - Never mind the bollocks here's the Sex Pistols

sexpistolsSex Pistols - Never mind the bollocks here's the Sex Pistols

29. oktobra 1977 desila se muzička nuklearna bomba u vidu ovog kultnog albuma. Po prvi put muzički svijet je spoznao šta je pank, bijes, srdžba i šta znači muzikom se suprotstavljati se establišmentu.

David Bowie - Heroes

David Bowie - HeroesDavid Bowie
'Heroes'

Vrelo ljeto u Berlinu, u bivšoj gestapovskoj sali za prijeme, tik uz berlinski zid sa pogledom na ruske kule stražare, donijelo je neočekivanu trilogiju britanskom Spacemanu. Koliko je studio bio blizak liniji razdvajanja, svjedočiće i sam Bowie koji je prepričavao kako su ruski čuvari Istočnog Berlina „špijunirali" dvogledima ono što se dešavalo u njihovom Hanza studiju.

Jimi Hendrix Experience - AXIS: Bold As Love (1967)

Jimi_Hendrix_Axis_album_covDok se današnji sastavi svojski trude da upakuju sve potrebne sastojke za iole slušljiv album u 10 do 12 pjesama, (kako je to opet trend na tržištu), pa iste pjesme produžavaju nerijetko do besmisla, pravi je biser ponovo čuti ostvarenje koje to uspije u nepunih 39 minuta. Tačnije 38:49 minuta. 1967. godine, kada je nastao ovaj album muzička industrija je bila već dobro osviješćena. Iz današnje (a i tadašnje) perspektive neizbježno je onda pitanje kako je album koji jedva da je imao konvencionalnog refrena uopšte uspio toliko protresti učmalost ša - la - la i na - na - na tržišta.

Creedence Clearwater Revival - CCR

ccr debiCreedence Clearwater Revival
CCR

Kada pomislimo na rok tu su Kridensi , kada pomislimo na bluz tu su Kridensi. Ovaj bend je pravo oličenje one dobro poznate rok Amerike. Jedan od najprodavanijih i najpriznatijih bijelih bendova koji su crpili energiju iz bluza, crnačkog bluza.

The Clash - London Calling

theclashqltNakon prvog albuma „The Clash" i drugog „Give ‘em Enough Rope" došao je red na treći po mnogo čemu revolucionarni album jednog od najvećih punk bendova ikada. Album je ušao među 500 najboljih svih vremena, a to je isto uradio i njegov artwork koji dobro prikazuje šta se na ovom albumu nalazi i šta je The Clash značio na tadašnjoj rock sceni Britanije i svijeta.

Deep Purple - Made In Japan

MadeInJapanImao sam nekih 18 godina i ganjao sam curu koja je imala jedno deset godina više od mene. Lijepa, vitka, sa trakom u kosi, uvjek nasmijana i ozarena, neuhvatljiva - i imala je originalni dupli „Made in Japan"!

Lynyrd Skynyrd - Pronounced Leh-Nerd Skin-Nerd

skynyrd-pronouncedLynyrd Skynyrd - pioniri Southern roka su već sa prvim ostvarenjem neobičnog naziva „Pronounced Leh-Nerd Skin-Nerd" udarili upravo tamo gdje treba. Dok je početkom sedamdesetih većina rokera koketirala sa bluzom i pravila tada opštepopularni derivat, Skynyrd poput pravih zadrtih redneksa nijesu išli tim putem. Čistokrvni rok sa više upliva kantrija i folka nego bluza isporučen kroz tri gitare, klavijature i ritam sekciju uglavio je ove južnjake u sve plejere.

 

"Muzika izražava ono što se ne može reći, a o čemu je nemoguće ćutati".
Viktor Igo

The Bad Plus
cache/resized/8c1d17f1494eae7a23f52d9a82569169.jpg
cache/resized/507e063f8656f111232fa8f964267a86.jpg
cache/resized/e26010f4bbb2da0b30619a4f9f81bdd7.jpg
cache/resized/bbdcd05997565675bd4de987abbb5070.jpg
cache/resized/ca3c7878db5580191e3462830eb5d1cc.jpg

ALBUM STREAM

The Bad Plus

The Bad Plus je jazz trio iz Minneapolisa, Minnesotw, koji čine basista Reid Anderson, pijanista Orrin Evans i bubnjar Dave King. Osnovani su 1989. godine i do sada objavili šest studijskih albuma. Never Stop II je njihovo sedmo izdanje.

Uživajte!!!

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…