The Devil and the Almighty Blues

almightyGotovo niotkuda, norveški rokeri The Devil and the Almighty Blues (Arnt Andersen, Petter Svee, Kenneth Simonsen, Torgeir Waldemar Engen, Kim Skaug) su prodrmali scenu veoma snažno, izdavanjem debitantskog albuma. Hype oko tog albuma je bio veoma veliki u njihovoj zemlji. Dijelom i zbog toga što se nešto ovakvo rijetko čuje iz domaće kuhinje.

Žulj - Rijeka novog doba

zulj310716Žulj je bend iz Rijeke je punk bend nastao krajem 2015. godine. O sebi kažu: „Sa težnjom bijega od smrdljive stvarnosti dečki su odlučili provoditi vrijeme u još smrdljivijem skloništu. U skladu sa nisko higijenskim uvijetima sastajanja, tematika je pretežno vlažna, bilo da se radi o tijelesnim tekućinama, alkoholu, spolnim odnosima ili pljuvačkama, vlaga je ta koja je sakupljena u koncentrat Žulja".

Bučan pas predstavlja trip hop projekat gitariste Manitoua - Glooscap

kljajo2Glooscap je instrumentalni trip hop-ambiental projekat Milivoja Kljajića gitariste benda Manitou. Eksperimetišući sa zvukom udaljio se od svojih gitarskih uzora, a to objašnjava tehnologijom koja je donijela nove mogućnosti koje treba iskoristiti.

Uncle Tupelo - Wilco prije Wilcoa

early-uncle-tupeloKonačno, u dvadesetdrugoj godini postojanja, Wilco će po prvi put kročiti na tlo naše zemlje. Nastali su 1994, na ruševinama krakotrajnog, ali vanserijskog sastava Uncle Tupelo. Izgleda da je nova klima i atmosfera bila plodna makar kao i ona iz prethodne inkarnacije, pa su Jeff Tweady i ekipa verć sledeće godine imali debi album u izlozima prodavnica. Bilo je to u martu 1995. Dvije decenije i devet albuma kasnije (ili 12, ako računamo i one sa Billy Braggom) i eto ih i u malenoj balkanskoj zemlji da rezimiraju gdje su bili i šta su radili od sredine osamdesetih.

Crnogorski Hostis objavio drugi singl

HostisBend23Hostis je nastao 2010. godine, a osnovao ga je Srđan Mišović, koji je takođe zadužen za muziku, tekstove i aranžmane. Osim njega bend čine članovi Abhoth-a: Miloš Klikovac (gitare) i Aleksandar Dragojević (bas gitara).

Transfer blama

transferblama2Transfer Blama je punk-rock bend iz Požarevca iz Srbije koji je nastao 2012. godine i čiji se rad od samog početka bazirao na autorskim pjesmama.

Bedem Fest - Srce kuca, tu je

bfnkZa mnoge festivale regiona poslednjih par godina su postale one prelomne. Exit je nakon brojnih priča o kraju, ne samo nastavio da postoji, već i, kako se čini proširio kapacitete. Istu sreću nije imao hrvatski Terraneo, pa će domaća publika ove godine ostati uskraćena za ovu poslasticu. Ni Evropa ne zasotaje i tamo se dešavaju slične stvari. No, istini za volju, svakodnevna je situacija - kako se ugasi jedna festivalska atrakcija, rađa se nova.

Abhoth

abhothPodgorički metal sastav Abhoth objavće sjutra singl "The Enemy of All That Lives" koji će se moći poslušati na YouTube servisu.

Grupa Mir

Novine-Mir-1024x739Grupa "MIR" je formirana 1974. godine u sljedećem sastavu: Dobrilović Slobodan-gitara, Bajramović Nešo-gitara, Perović Sava-bubanj, Nikčević Miodrag-bas, Drašković Zoran-glas, Dobrilović Petar-menadžer.

 

"Muzika izražava ono što se ne može reći, a o čemu je nemoguće ćutati".
Viktor Igo

The Bad Plus
cache/resized/8c1d17f1494eae7a23f52d9a82569169.jpg
cache/resized/507e063f8656f111232fa8f964267a86.jpg
cache/resized/e26010f4bbb2da0b30619a4f9f81bdd7.jpg
cache/resized/bbdcd05997565675bd4de987abbb5070.jpg
cache/resized/ca3c7878db5580191e3462830eb5d1cc.jpg

ALBUM STREAM

The Bad Plus

The Bad Plus je jazz trio iz Minneapolisa, Minnesotw, koji čine basista Reid Anderson, pijanista Orrin Evans i bubnjar Dave King. Osnovani su 1989. godine i do sada objavili šest studijskih albuma. Never Stop II je njihovo sedmo izdanje.

Uživajte!!!

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…